comments on pixels

to readers, guest photographers and co-authors, thanks for five exciting years of pixels !

A more updated relative to Stockholm by Pixels is here: stockholmbypixels.se

2005-10-29

kakel-mono

Ah, efter Stefans inlägg blev jag på mitt mest monokroma humör. Åter vid Råcksta T-bana med anor från sen krita eller möjligen tidig kakel-period...

2005-10-26

I'm alive



Inspireras och återkopplar till tidigare inlägg... Dimman lättar och en ny dag föds. Det beskriver lite av känslan att lyckas med sin första blog post :-) Bilden kommer från en förtrollad sjö i Stockholms närhet.

2005-10-24

För Sverige i tiden ?


Ett par väl synkroniserade herrar på morgonpromenad ? Fascinerande med dessa underliga hjälmar. Man undrar vem som kommer på designen - och dessutom med så lyckat resultat att "alla vill ha dem" ;-)
Skönt att se att kungahuset har ett så välklätt försvar.
Tidsenligt ? Nja, kanske inte ändå.

2005-10-21

Bor Jesus här ?

I likhet med den DDR-inspirerade tidigare bilden, så skiner solen även på landet och ibland så får man ett kort ögonblick av en fantastisk bild. Ibland (rätt ofta faktiskt) är kameran också med. Sedan händer det rentav att man dessutom har tid att stanna för att fånga ögonblicket.
Här har vi alltså ett enstaka fönster som ger reflexen, i tidiga morgonväkten. Dimman håller precis på att lätta - ett magiskt ögonblick.....(30 sept 2005 07:20)

2005-10-20

Själva Verket

Vidare på tunnelbanetemat, från Hagsätra till Råcksta. Är det bara jag som får DDR-vibrationer av en sån här fasad? Solen går ner, i någon bemärkelse, vid Vattenfall.

Lugnare i skogen


Jag var ute i Tyresta nationalpark på utflykt med fotoklubben och på min vandring kunde jag inte motstå denna kö av "aliens" i motsol. Påminner lite om vad man skulle kunna se på gatorna i stan. Inte "aliens" alltså, utan folk som hetsar fram och tillbaka. Här var det lite lugnare.

2005-10-19

Oktober i Hagsätra

Nån genuin stadsbo blir jag nog aldrig. Lika förvånad varje gång jag möter skönhet i den urbana vardagen. Säkrast då att samla bevismaterial! Som när hösten nådde tunnelbanan i Hagsätra en blåsig men osannolikt vacker oktoberlördag.

ströftåg

En plats, måhända, för minnen av ströftåg. Egna såväl som gemensamma. I bilder eller text. Helst både och. Vad månde bliva?

Your daily dose of Stockholm, Sweden - click on pictures to enlarge!